Türkiye'ye 'cihad turizmi'

İngiliz cihadçıların Türkiye'deki tatil köylerine kayıt yaptırıp Antalya'ya geldikten sonra Gaziantep'e geçerek IŞİD'e katıldıkları ortaya çıktı.

Türkiye’deki ucuz tatil köylerine kayıt yaptıran İngiliz cihadçıların turist gibi Antalya’ya gelip ardından arabayla Gaziantep’e geçerek IŞİD’e katıldıkları ortaya çıktı.

İngiltere'de yayın yapan Sunday Mirror gazetesinin haberine göre, Londra, Birmingham, Leeds ve Manchester gibi kentlerden son dönemde IŞİD örgütüne 400 İngiltere vatandaşının katılması ülkede büyük alarma sebep oldu. Son olarak Luton kentinden 5 kişilik bir turist kafilesinin ucuz Antalya tatili satın alıp turist kafilesiyle Türkiye’ye gittiği, otele varmalarının ardından ortadan kayboldukları belirlendi. Bu kişilerin Gaziantep’e giden bir otobüse bindikleri burada da IŞİD örgütünün temsilcileriyle temasa geçerek Hatay üzerinden Suriye’ye geçtikleri açıklandı. Sunday Mirror gazetesi de bu turist kafilesinin izlediği yolu takip ederek Gaziantep’e geldi.


Gazetenin muhabiri Vanessa, Antep’teki 60 silah dükkanından birine girip elinde pompalı tüfekle poz verdi.

'Cennet' vaadiyle kandırıyorlar
Almanya'da yayın yapan Bild gazetesi ise dünkü sayısında Almanya’dan Suriye ve Irak’a IŞİD ile birlikte savaşmak için giden batılı cihadçıları "Çocuklarımız neden Irak’a gidiyor?" başlığıyla haber yaptı. 16 yaşındaki Sarah isimli Almanyalı'nın, Baden Württemberg eyaletinden kaçarak Suriye’ye savaşmaya gittiğine dikkat çeken gazete özellikle Almanya’daki selefi grupların gençleri "cennet" vaadiyle kandırdığına dikkat çekti.

‘Cihadçı Robert’
Bu gençler arasında 26 yaşındaki Robert Baum gibi Solingen’de Hristiyan olarak doğup daha sonra İslam’ı seçerek cihadçı olmaya karar veren ve Suriye’de hayatını kaybeden Almanlar’ın da bulunduğu belirtildi.