"Türkiye'den özür dilememiz düşünülemez"

İsrail tarafından "Mavi Marmara" baskını ile ilgili özür dilenmeyeceği yönünde bir açıklama daha geldi. Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin "düşünülemez" olduğunu" söyledi.

Türkiye'nin yangın söndürme uçaklarını İsrail'e göndermesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşadığı iddia edilirken, İsrail'in de "Mavi Marmara" baskını nedeniyle Türkiye'den özür dileyebileceği konuşulmaya başlanmıştı. Ancak bugün İsrail'den konuya ilişkin net bir açıklama daha geldi.

İsrail Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Silvan Şalom, Gazze'ye yardım götüren filoya yapılan baskının ardından "Türkiye'den özür dilenmesinin düşünülemez olduğunu" belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama ile paralel olan bu ifadeler, Şalom tarafından İsrail radyosunda söylendi. Şalom, böyle bir hareketin diğer ülkeleri de cesaretlendireceğini ve onları Türkiye gibi hareket etmeye yönelteceğini vurguladı.

"Ankara özür dilesin"
Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye, "İsrail'i tahrik etme niyetiyle geldiğini" ileri süren Şalom, "bir özür gerekiyorsa, bunun Ankara'dan gelmesi gerektiğini" belirtti.

Şalom, İsrail'in baskında ölenlerin ailelerine tazminat ödemesiyle ilgili olarak ise bunun iki taraflı düşünülmesi gerektiğini, filo olayında İsrailliler'in de zarar gördüğünü söyledi.
(soL-Dış Haberler)