Türkiye vatandaşlarının tahliyesi sürüyor

Libya'da bulunan Türkiye vatandaşlarından 3 bininin daha gece saatlerinde Marmaris Limanı'na ulaşması bekleniyor.

Libya'da bulunan Türkiye vatandaşlarının hava ve deniz yoluyla tahliye çalışmaları devam ediyor. Bugün Libya'dan yola çıkan İDO'ya "Orhangazi-1" ve "Osmangazi 1" feribotlarının bu gece Marmaris Limanı'nda olması bekleniyor.

Bugün sabaha karşı Bingazi Limanı'ndan iki saat arayla yola çıkan "Orhangazi-1"ve "Osmangazi-1" feribotlarında toplam 3 bin kişinin yolculuk ettiği bildirildi.

Yolcu kapasiteleri bin 250 olan iki feribota bin 500'er kişinin bindirildiği ve feribotlara binmek isterken yaşanan izdiham sırasında yolcular arasında bazı gerginlikler yaşandığı belirtiliyor.

Tahliye işlemlerini ve sürecini gemiye çıkarak muhalif güçlerin kontrol ettiği bildirilirken, tahliyelerin süreceği ifade ediliyor. Deniz Ticaret Odası'na bağlı "Samsun" gemisi de bin 500 kişiyi Türkiye'ye getirmek üzere bu gece İstanbul'dan yola çıktı. Gemide, Kızılay'ın yardım malzemesi ile sağlık görevlilerinin bulunduğu belirtildi.

"5099 Türk tahliye edildi"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı basın toplantısında 72 saatte 5099 Türk'ün tahliye edildiğini açıkladı. Hükümetin tüm imkanları seferber ettiğini vurgulayan Davutoğlu, Libya yönetimine de mesaj vererek "Ülkeyi terk etmiyoruz. Geçici tedbir alıyoruz" dedi.
(soL-Haber Merkezi)