'Türkiye-Suriye sınırında trafik polisi gibi çalışan CIA ajanları var'

ABD'li tarihçi ve yazar Webster Griffin Tarpley, Suriye'de 300'den fazla “ölüm mangası” olduğunu, bu yüzden ateşkesin imkansız olduğunu söyledi. ABD'nin aylardır İncirlik Üssü’nden muhaliflere silah gönderdiğini belirten Tarpley, Türkiye-Suriye sınırında trafik polisi gibi çalışan CIA birlikleri olduğunu söyledi.

İran devlet kanalı PressTV'ye konuk olan ABD'li tarihçi ve yazar Webster Griffin Tarpley Suriye'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Suriye'de ölüm mangaları var"
Suriye'de ateşkesin imkansız olduğunu söyleyen Tarpley, "Suriye'de 300'den fazla ölüm mangası var. bu 300'den fazla inisiyatif merkezi ve 300'den fazla küçük savaş ağası demek. Bazılarına göre üç ana grup var. Ama bu bile gruplar arasında kaosa neden olmaya yeter. Bazı gruplar ateşkesi gözetse bile diğerleri daha radikal olduklarını göstermek için gözetmeyecektir" dedi.

"CIA trafik polisi gibi"
ABD'nin Suriyeli muhalefete silah gönderdiğinin aylardır bilindiğini belirten Tarpley, şöyle konuştu:

"Silahlar, NATO'nun Türkiye'deki İncirlik Üssü üzerinden geliyor, sınıra yakın bölgede de trafik polisi gibi faaliyet gösteren ABD'li CIA özel kuvvetleri ve diğer görevlilerimiz var. Bunun da, silahları demokratikleşmiş muhalefet güçlerine iletebilmek için olduğunu söylüyorlar. Bu (demokratikleşmiş) güçlerin var olduğunu sanmıyorum. Silahları El Kaide'nin en agresif unsurlarına verdiklerini düşünüyorum. Yani ABD Suriye'de El Kaide'yi silahlandırıyor. Bu durum yeterince açık."

(soL-Dış Haberler)