"Türkiye iki kez düşünmeli"

Türkiye’nin bir İsrail askeri uçağına Türk hava sahasını kapatması ve bundan sonra hava sahasının kullanımını duruma göre değerlendireceğini açıklamasına İsrail’den uyarı geldi.

İngiliz Sky News kanalına açıklama yapan bir yetkili, Türkiye iki ülke arasındaki krizi daha da derinleştirmeden önce iki düşünülmeli diyerek, Türk hava sahasının İsrail askeri uçaklarına kapatılması nedeniyle uyarıda bulundu.

İsrailli yetkili, “Türkiye gerginliği tırmandırma yolunu seçmiş görünüyor ve bu hiç kimsenin menfaatine değildir. Eğer ilişkileri tamamen koparmak için bahane arıyorlarsa bu Türkiye’nin Ortadoğu’daki durumuna zarar verir” dedi.

Türkiye ile İsrail’in uzun zamandır işbirliği yaptığını hatırlatan yetkili, “Askeri alanda işbirliği daima her iki ülkenin de menfaatleri doğrultusunda yürütülmüştür ve bunun değişmesi için bir neden yoktur” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin, İsrail ordusu yetkililerini Auscwitz’de düzenlenecek bir anma törenine götürmek üzere Türk hava sahasını kullanmak isteyen bir İsrail askeri uçağına geçiş izni vermediği açıklanmıştı.

(soL - Dış Haberler)