"Türkiye ABD'nin önemli bir ortağı"

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, yaptığı basın toplantısında, "Türkiye, hem Lizbon'daki NATO zirvesinde, hem de Astana'daki AGİT zirvesinde çok yapıcı rol oynadı. Bu konuda şüphe duyanlara, ABD'nin önemli bir ortağı olduğunu gösterdi" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, telekonferans yoluyla yaptığı basın toplantısında Türkiye ile ABD'nin Lizbon'da, NATO'da iyi dost ve ortaklar olduğunu gösterdiklerini belirtti.

Gordon, Türkiye'nin NATO ve AGİT zirvesinde çok yapıcı bir rol oynadığını kaydederek, "Türkiye çok yapıcı bir tutum takındı ve bu konuda şüphe içinde olan herkese, yapıcı rol oynamak istediğini ve ABD'nin NATO'da çok önemli bir ortağı olduğunu gösterdi" dedi.

Astana'daki AGİT zirvesine de değinin Gordon "Bu zirveler, bizim başından beri söylediğimizi teyit ettiğini düşünüyorum aramızda görüş farklılıkları olabilse de, ortak noktamız da çok fazla ve karşılıklı çıkarlarımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
(soL-Dış Haberler)