TSK Suriyeli militanlar için vuruyor

soL gazetesi bugün TSK’nın İdlib’e bağlı Hıbret el Coz köyünü vuran topçu ateşinin hemen ardından, silahlı Suriyeli militanlarının bölgeye saldırıp, köyü ele geçirdiğini yazdı. Olay Suriyeli militanlarla Türkiye’nin işbirliği içinde savaştığına ilişkin somut bir kanıt daha sunuyor.

6 Ekim’de Hatay’ın Güveççi köyüne havan topu isabet ettiği gerekçesiyle Türk ordusu tarafından İdlib kentinde bulunan Suriye askeri karakoluna topçu ateşi düzenlenmesinin hemen ardından, Suriyeli militanların da karakolun bulunduğu Hıbret el Coz köyüne saldırdıkları açığa çıktı.

soL gazetesinin haberine göre TSK’nın topçu ateşiyle koordinasyon halinde gerçekleştirilen saldırı sonrasında bölgedeki karakol ele geçirilirken, saldırıyı düzenleyen militanların komutanı olan Abdulvahab adlı şahısın da Hatay’da barındığı ortaya çıktı.

Abdulvahab El Cezire’nin canlı yayınında!
Daha önce El Cezire televizyonunda canlı yayına bağlanan Abdulvahab isimli militanın 6 Ekim'de düzenlenen saldırının ardından çekilen görüntüleri ise video paylaşım sitelerinde yer aldı. Abdulvahab bu görüntülerde “Esad’ın askerlerini esir aldık. Onlar bizimleydiler. Onları Türk hastanelerine gönderdik” diyor.

İşte o görüntüler:

Suriyeli esir askerler Türkiye’ye getiriliyor
İlk kez soL gazetesi tarafından gündeme getirilen haberde adı geçen Abdulvahab isimli militanın “Esad’ın askerlerini Türkiye’ye getirdik. Onları Türk hastanelerine gönderdik” sözleri, "Suriyeli militanlar çatışmalarda esir aldığı Suriye askerlerini Türkiye’ye mi getiriyor" sorusunu gündeme getirdi.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri ve soL yazarı Mustafa Kemal Erdemol da bugün Cumhuriyet’te bu iddiayı Akçakale’de bulunan tanıklar üzerinden yazdı. Erdemol, Akçakaleli bir minibüs şoförünün, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı güçlerin esir aldıkları iki Suriyeli askeri Şanlıurfa’ya getirerek tedavi ettirdiğini anlattığını aktardı.

Erdemol, “Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen minibüs şoförü, yaklaşık 3 hafta önce aracına binen Suriyeli muhaliflerin esir aldıkları iki Suriyeli askeri ‘kelime-i şahadet’ getirdikleri gerekçesiyle hastaneye götürdüklerini kendilerine anlattığını belirtti” diye devam etti.
Akçakale’de muhaliflerin oluşturduğu bir sahra hastanesinde de Suriye ordusuna bağlı yaralı askerlerin tedavi edildiğini aktaran Erdemol, “Tammam el Esaad isimli Suriyeli bir doktor da muhaliflerin oluşturduğu hastanede doktorluk yaptığını, esir alınan askerlerin burada tedavi edildiğini belirtti” diye yazdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’ye yönelik saldırılarının silahlı militanlarla işbirliği içinde gerçekleştiğine ilişkin haberin devamını bugünkü soL gazetesinde okuyabilirsiniz.

(soL-Haber Merkezi)