Telegraph: MİT takibindeki IŞİD'liler, Türkiye'de operasyon yapıyor

Batı basınında Türkiye ile IŞİD arasındaki ilişkilere dair haberler yayımlanmaya devam ediyor. İngiliz Telegraph gazetesi, önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Gazetenin haberine göre, MİT tarafından takip edilen IŞİD'liler, Urfa'da bir başka muhalefet grubunun komutanını kaçırmaya kalktılar.

(soL - Dış Haberler) ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Irak ve Suriye'deki Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) mevzilerini vurup Kobanê'de örgütü geriletirken, Batı medyasında Türkiye'nin IŞİD destekçiliğine dair "teşhir" faaliyeti devam ediyor.

İngiliz Telegraph gazetesi, bugün önemli bir iddia ortaya attı. Habere göre, IŞİD'e karşı Kobanê'de YPG ile birlikte savaşan Suwar el-Rakka isimli grubun liderlerinden Ebu İssa, Urfa'da pusuya düşürüldü. İddiaya göre, İssa ve 20 yaşındaki oğlu Ammar, Urfa'da Türk yetkililerle görüşmeden dönerken saldırıya uğradı. Suwar el-Rakka sözcüsü Ahmed Abdül Hadir'in anlatımına göre, akşam saatlerindeki dönüş sırasında, IŞİD militanları İssa'nın geçeceği yola barikat kurdu. Silahlı çatışmanın da yaşandığı saldırıda İssa yaralandı ve IŞİD militanları tarafından kaçırıldı.

IŞİD'liler İssa'yı Suriye'ye götürmek istediler. Ancak sınırda artan güvenlik önlemleri nedeniyle bunu başaramayınca, IŞİD'liler Ebu İssa'yı Urfa'daki bir hastaneye bıraktılar.

Olaya karışan IŞİD militanlarının ve IŞİD tarafından para verilerek "ihanet"e zorlanan İssa'nın danışmanının Türk polisi tarafından gözaltına alındığı da gelen bilgiler arasında.

İsmini vermek istemeyen bir kişi, Urfa'da IŞİD'lilerin çok rahat dolaştığını, kafelere ve restoranlara gittiklerini söylüyor. Suwar el-Rakka sözcüsü Ahmed Abdül Hadir ise, MİT yetkililerine, bildiği IŞİD'lilerin isimlerini verdiğini, MİT'in de kendisine bu isimleri zaten takip ettiğini söylediğini aktarıyor. Ancak Hadir, bu isimlerin hiçbirinin yakalanmadığını da sözlerine ekliyor.