Suriyeli 'muhalifler' Hıristiyan kentine iki haftadır yiyecek sokmuyorlar!

Suriye'deki silahlı İslamcı çeteler, Humus yakınlarındaki bir Hıristiyan şehrini iki hafta kuşatma altında tuttular. 12 bin kişinin mahsur kaldığı kentte yiyecek sıkıntısı baş gösterdi, yiyecek aramaya çıkan şehir sakinleri keskin nişancılar tarafından öldürüldü.

Humus yakınlarındaki bir Hıristiyan kenti olan Rable, iki haftadır Suriyeli İslamcı çetelerin kuşatması altındaydı. 12 bin kadar şehir sakini, iki haftanın sonuna doğru temel gıda maddeleri ve sağlık yardımından yoksun hale geldiler. Dahası, yiyecek aramaya çıkanlar, keskin nişancılar tarafından öldürüldüler.

Russia Today'in haberine göre, Lübnan sınırına çok yakın olan Rable kentini iki hafta boyunca kuşatma altında tutan silahlı militanlar, Muhtaç Katolikler Kilisesi Yardım Derneği'nin verdiği bilgiye göre, şehre yiyecek yardımı ve sağlık esteği verilmesine izin vermediler.

Rable'den bir rahip, Lübnan merkezli bir Katolik insani yardım kuruluşuna yaptığı açıklamada, "Ayakta kalabilmek için örgütlendik ve hayatta kalabilmek için de her şeyimizi paylaştık. Olabilecek bütün yardımlara ihtiyacımız var. Lütfen bize yardım edin." dedi.

Yiyecek ve sağlık gereksinimlerinin karşılanamama nedenleri arasında, şehrin etrafındaki köprülerin havaya uçurulması ve yolların kullanılamaz hale gelmesi de bulunuyor. Ancak daha da önemlisi, çaresiz kalınca yiyecek aramak için şehrin dışına çıkmak isteyen Rablelileri, İslamcı çetelerin keskin nişancıları bekliyordu. Derneğin Beyrut temsilcilerinden Papaz Waldemar Cislo, bu nedenle 3 kişinin öldüğünü söyledi. Şehre motosikletle ekmek taşıyanların da kurşunlara hedef olduğu belirtiliyor.

Beyrut merkezli El-Mayaden televizyon kanalı, Cuma günü Suriye ordusunun şehre girerek İslamcıları püskürttüğünü söyledi. Yine aynı kanala göre, iki haftadır kesik olan elektrik hizmeti yeniden verilmeye başlandı.

(soL - Dış Haberler)