Suriyeli muhalif: “Esad’ın devrilmesi için kardeşimi bile öldürürüm”

Suriye’de özgürlük mücadelesi adı altında sivil çocuk ayırt etmeden katliamlar gerçekleştiren muhaliflerden Abu Saddam kardeşinin Suriye ordusundan ayrılmaması durumunda onu kesinlikle öldüreceğini söylüyor.

Monitor’a konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları Esad’ı devirmenin aile ilişkilerinden daha önemli olduğunu ve gerekirse bunun için rejim yanlısı kardeşleriyle, kuzenleriyle savaşacaklarını hatta onları öldürebileceklerini söylüyor.

Güvenlik gerekçesiyle takma isim kullanan Abu Saddam Monitor’e yaptığı açıklamada “Eğer kardeşim Suriye ordusundan ayrılmazsa yemin ederim ki onu öldüreceğim” diyor. Saddam sözlerine şöyle devam ediyor: “Biz Sünni dinine karşı savaşanlarla ve savaşçılar ve kadın ve çocuklar arasında ayırım yapmayan suçlu bir rejimi destekleyen insanlarla savaşıyoruz.”

Saddam, Esad rejimi ile mücadelenin aileden daha önemli olduğunu belirtiyor.

Halep’te yerel bir ÖSO biriminin lideri olan Abu Muhammed savaştıkları kişilerin aynı mahallede büyüdükleri kardeşleri ve akrabaları olduğunu söylüyor.

Muhammed de Saddam gibi “En önemli şey artık amaç. Bu aileden çok daha önemlidir” diyor.

Muhammed’in askerlerinden Muhammed Zakariah Hidad ise bir çatışma sırasında Esad için savaşan kuzeninin cesedini gördüğüne sevindiğini belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor: “Kuzenim ölmesi karşı taraftan bir şeytanın eksilmesi anlamına geliyor.”

Suriye'deki mezhep çatışması gittikçe derinleşiyor. Birçok ÖSO’lu Sünni Alevilere karşı dinlerini korumak için savaştıklarını söylüyor. Sünni muhalif Abdu Abu Muhammed bir Şii’nin kendileriyle birlikte olmasının imkânsız olduğunu belirtiyor.