Suriyeli Hıristiyanlar 'Paskalya Bayramı'nı kutluyor

Suriyeli Hıristiyanlar, ülkede üçüncü yılına girilen kanlı savaşta buruk bir şekilde “Paskalya Bayramı”nı kutluyor.

Suriye'de dış destekli kanlı savaşta üçüncü yıla girilirken, Suriyeli Hıristiyanlar buruk bir şekilde Paskalya Bayramı'nı kutluyor.

Sİlahlı çetelerle yaşanan savaşta hayatını kaybedenlere saygı amacıyla sadece dini ayinlerle sınırlı tutulan kutlama törenlerinde ülkenin bir an önce güven ve istikrara kavuşması temennilerinde bulunuluyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, ülkede birçok kilisede düzenlenen ayinlerde yapılan konuşmalarda, Suriye'nin tarih boyunca tüm dinler ve ırkların ortak bir şekilde yaşayabildiğine dikkat çekilirken, bazı kesimlerin siyasi ve ekonomik çıkarlar uğruna Suriye halkını birbirine düşürmeye çalıştığı ifade edildi.

Din adamları yaptıkları konuşmalarda, Suriye devletini ve halkını hedef alan savaşa karşı, Suriye halkının tüm bileşenleri ve kesimleriyle “vatan çatısı” altında birleşmesi gerektiği vurgulandı.

Ülkedeki diğer azınlıklar gibi İslamcı çetelerin saldırıları ve katliam tehditleri altında yaşayan Hıristiyanlar, yönetime karşı savaşan bu grupların güçlenmesinden endişe duyuyor.







(soL- Dış Haberler)