Suriye'deki cihatçılar vahşetin sınırlarını aştı: Erdoğan'ın dostu ÖSO'cular bir askerin ciğerini söküp ısırıyorlar

Şimdiye kadar birçok vahşetine tanık olduğumuz katil ÖSO çetelerinin imza attığı yeni bir katliama daha tanık olduk. Bu defa, ÖSO üyesi bir katil, ölü bir Suriye askerinin ciğerini çıkararak kameralar karşısında ısırdı.

Suriye'de şimdiye kadar binlerce insanı katleden ve kan donduran vahşet görüntüleriyle tanıdığımız cihatçı ÖSO çetelerini bir başka vahşetine daha tanık olduk. Sosyal medya üzerinden dolaşıma giren bir videoda, ÖSO üyesi bir cihatçı katil, öldürülmüş bir Suriye askerinin göğsünü bıçağıyla açtıktan sonra, askerin ciğerini söküp çıkarıyor.

Humus'ta çekildiği iddia edilen videoda, elinde ölü askerin ciğeriyle kameraya konuşan vahşi katil, "Beşar köpeğinin askerleri, sizin de ciğerlerinizi söküp böyle yiyeceğiz" dedikten sonra, elinde tuttuğu ciğeri ağzına götürerek ısırıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden (HRW) yapılan açıklamada videodaki kişinin Faruk Tugayı isimli örgütün kurucusu Ebu Sakkar olduğunu bildirdi. Örgütün açıklamasında Ebu Sakkar’ın gazeteciler tarafından iyi tanınan Humuslu bir muhalif olduğu ifade edildi. Ayrıca PYD lideri Salih Müslim'in "ılımlı" muhalefete örnek gösterdiği El Faruk Tugayı da aynı katil çetesi.

Artık vahşet sözcüğüyle bile tanımlanamayacak ölçüde insanlık dışı olan bu videoyu, içerdiği rahatsız edici görüntüler nedeniyle yayınlamıyoruz. Ancak bu tip katliamlarını sık sık gördüğümüz ÖSO ve cihatçı çetelerin, Suriye'ye demokrasi ya da özgürlük getireceğini iddia edenlere en iyi cevabı bu görüntülerin verdiğini söyleyebiliriz.

(soL - Haber Merkezi)