Suriye’de yine intihar saldırısı: 50 ölü!

El Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi adlı örgüt bu kez Hama’da katliam düzenledi. Bugün gerçekleştirilen intihar saldırısında 50 kişinin öldürüldüğü iddia ediliyor. Muhalifler bugün Şam’daki Filistin mülteci kampına da saldırarak, üçü çocuk 5 kişiyi öldürdü.

Son dönemde yaptığı intihar saldırılarıyla daha sık gündeme gelmeye başlayan El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi adlı örgüt bu kez Hama’da bir katliam gerçekleştirdi. İngiltere merkezli, muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), saldırıda 50 Suriye askerinin öldüğünü ileri sürdü. SOHR’un başkanlığını yapan Rami Abdülrahman’ın, “El Nusra Cephesi’nden bir savaşçı Hama kırsalında kendisini patlattı. En az 50 kişi öldü” dediği aktarıldı. Ölü ve yaralıların sayısı ve kimliği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Filistinli mültecilere saldırı: 5 ölü
Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre bugün Şam’da bulunan Filistinli mülteci kampı El Yarmuk’a gerçekleştirilen saldırıda da üçü çocuk, biri kadın 5 kişi hayatını kaybetti. Muhalifler tarafından gerçekleştirilen saldırının, El Yarmuk Kampı’nda bulunan Talaten sokağında seyir halindeki bir minibüsün havan topuyla vurulmasıyla gerçekleştirildiği kaydedildi. Saldırıda 1’i ağır, 5 kişi de yaralandı.

El Gab’da intihar saldırısı: 2 ölü, 10 yaralı
Yine muhalif gruplar tarafından bugün gerçekleştirilen bir başka intihar saldırısı sonucunda El Gab’ın El Ziyara bölgesinde bulunan Tarımsal Kalkınma Merkezi hedef seçildi. Resmi kaynaklar saldırıda iki sivilin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını ifade etti. Kaynaklar saldırıda kullanılan patlayıcıların bir tona yakın ağırlıkta olduğunu belirtti.

İdlib’de katliam: 30 ölü
Dün İdlib kentinin Türkiye sınırında bulunan Harem kasabasında gerçekleştirilen saldırıda ise 30 sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi. SANA’nın haberine göre muhalifler Harem kırsalında yaptıkları katliamın görüntülerini internette paylaşarak, saldırıdan orduyu sorumlu tutmaya çalıştılar.
Muhaliflerin bir süredir sınırda bulunan Harem’i ele geçirmek üzere saldırılarını yoğunlaştırdıkları ifade edilmekteydi.


Sendikaya da saldırdılar
Dün Şam’da gerçekleşen bir başka saldırıda ise muhaliflerin hedefinde Genel Sendikalar Federasyonu vardı. Bombalı saldırı sonucunda çok sayıda sivilin yaralandığı kaydedildi.

(soL-Dış Haberler)