Suriye'de ateşkes ilan edildi

BM Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi'nin temasları neticesinde, Suriye ordusu bir açıklama yaparak Cuma gününden Pazartesi'ne kadar silahları susturacağını belirtti. "Özgür Suriye Ordusu" da "ordu operasyon yapmadığı takdirde" ateşkese evet dedi.

Suriye ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Suriye toprakları içerisindeki askeri operasyonlar Cuma sabahından Pazartesi'ne kadar durdurulmuştur" denildi. Açıklamada, ordunun hükümet güçlerine ve sivillere karşı silahlı gruplar tarafından yapılan saldırılara karşılık verme hakkının saklı olduğunu da ekledi.

Ordunun ateşkes ilanına cevap veren "Özgür Suriye Ordusu", Suriye ateşkese uyduğu müddetçe kendilerinin de silahları susturduğunu ilan etti. Türkiye'den telefonla konuşan Mustafa el-Şeyh, "Ordu 1 ateş ettiği takdirde biz 100 ateşle karşılık vereceğiz" dedi.

Ancak ateşkes kararını fırsat bilen El Tevhid Tugayı isimli silahlı çete, Halep'in Kürt mahallesi Eşrefiye'ye çıkartma yaptı. Ordunun da müdahale ettiği çatışmalar hala sürerken, Kürtlerin silahlı kuvvetlerinin ÖSO'nun Eşrefiye'ye girişini durdurmak için çabaladığı belirtiliyor.

Öte yandan Ensar el-İslam gibi İslamcı örgütler, ateşkesi tanımadıklarını duyurdular.

(soL - Dış Haberler)