Suriye: Türkiye'den sızan teröristleri vurduk

Suriye Devlet ajansı SANA, Türkiye sınırından Suriye topraklarına sızarak silahlı saldırı yapacakları belirtilen bir grupla Suriye ordusunun silahlı çatışmaya girdiğine ilişkin bir haber yayınladı.

Suriye Devlet ajansı SANA, Suriye topraklarına, Türkiye sınırından sızarak, silahlı eylem düzenleyecekleri belirtilen bir grup ile Suriye güvenlik güçlerinin silahlı çatışmaya girdiğine ilişkin bir haber yayınladı.

Ajansın haberine göre, Suriye güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu, grup üyelerinin bir kısmı öldürülürken, bir kısmının da yaralı olarak Türkiye topraklarına doğru kaçtığı vurgulandı.

SANA haberinde, güvenlik güçlerinin, silahlı grubun yanındaki askeri üniforma, cep telefonları, sahte kimlik, silah ve mühimmata el koyduğu belirtiliyor.

Humus'ta petrol boru hattına saldırı
Suriye Devlet Ajansı'nın bir başka haberinde de terörist grupların Humus kentinde bir petrol boru hattına saldırdığı belirtiliyor. Rastan bölgesindeki petrol boru hattı daha önce de benzer saldırılara maruz kalmıştı. Öte yandan saldırının, Arap gözlemcilerin Humus'a ulaşmalarının ardından gerçekleşmesi dikkat çeken bir başka nokta.

Türkiye'ye ekonomik yaptırım tasarısı da onaylandı
Suriye'de, Türkiye'den ithal edilen Türk ürünlerinden yüzde 30 oranında vergi alınmasını öngören karar tasarısının da onaylandığı bildirildi.

SANA haberine göre, Suriye Halk Meclisi'nin, Türkiye'den Suriye'ye ithal edilecek olan bütün Türk Malı ürünlerde, ürün değerinin yüzde 30'u oranında vergi uygulamasını öngören karar tasarısını onayladı. Haberde alınacak vergilerin kalkınmakta olan köylerin ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirileceği belirtiliyor.

(soL - Dış Haberler)