Suriye: Türkiye'den içişlerimize çirkin müdahale, ülkemize yönelik komplo

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi sert bir şekilde eleştirerek, teröristlerin ve yabancı silahlı güçlerin Kobani'ye girmesinin "Suriye ve halkına karşı komploda oynadığı etkin rol, art niyeti ve Suriye’nin içişlerine çirkin müdahalesini bir kez daha ortaya serdiğini" söyledi.

(soL - Dış Haberler) Suriye Dışişleri Bakanlığı, Kobani'ye yönelik Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısı sürerken, Peşmerge kuvvetlerinin kente geçişine ve Türkiye'nin terör gruplarına yardım etmesine sert çıktı.

Bakanlık, Türkiye hükümetinin yabancı güçler ve teröristlerin toprakları üzerinden Suriye’ye girmelerine izin vermesinin Suriye’nin egemenliği ve içişlerine çirkin bir müdahale teşkil etmesinin yanı sıra BM misakı ve uluslararası kanun kararlara tamamen aykırı olduğunun altını çizdi.

Barzani'ye yakın Rudaw ise, dün yayımladığı bir haberde, Suriye'nin Peşmergenin geçişinden memnun olduğunu iddia etmişti. Bakanlık, bu haberi de yalanlamış oldu.

'AKP'nin El Kaide ve IŞİD'le bağı herkes için açık'
Bakanlık açıklamasında, AKP'nin Nusra Cephesi, IŞİD ve diğer terör örgütleri ile olan bağının kimse için gizli olmadığına dikkat çekilirken, "Türkiye hükümetinin bu tutum ve politikalarının başta terörle mücadele olmak üzere Uluslararası Güvenlik Konseyinin karar ve ilkelerine aykırı olduğu, tehlikeli bir ihlal teşkil ettiği" belirtildi.

Kobani'ye destek
Suriye ayrıca, şu anda Türkiye'de bulunan Kobanililerin, IŞİD'le savaş için sınırdan geçmelerine izin verilmemesini de kınadı.

AKP hükümetinin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve selametine karşı düşmanca niyetlerini ortaya koyduğunun altını çizen Bakanlık Türkiye'nin "kendi direktifleriyle hareket eden teröristlerin girişlerine izin vermesiyle birlikte Suriye toprakları üzerinde tampon bölge kurma çabalarını ve genişleme planlarını hayata geçirmeye çalıştığını" ifade etti.