Suriye ordusu Morek'e ilerliyor

Suriye ordusu birliklerinin Hama’nın kuzey kırsalındaki stratejik öneme sahip Morek kentinde Nusra Cephesi militanlarıyla yaşadığı çatışmaların ardından tank taburunu ele geçirdiği ve Morek’e doğru ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi.

Yakın Doğu Haber'de yer alan habere göre, Suriye ordusu Hama'nın kuzeyinde bulunan Morek kentine doğru ilerliyor.

Albay Suheyl Hasan komutasındaki Suriye ordusu ile çatışan silahlı grupların kendi aralarında da ciddi anlaşmazlıklar yaşamaya başladığı ve mevzilerini terk ederek civar bölgelere kaçtığı bildiriliyor.

Suriye ordusundan bir askeri yetkili Morek’in stratejik önemi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu kentin ele geçirilmesi, Suriye ordusunun Hama’nın tüm kuzey kırsalını kontrol edeceği anlamına geliyor. Bunun Halep hattındaki çatışmalara da etkisi olacaktır” dedi.

Morek’teki çatışmaların güney ve doğu hattında şiddetli bir şekilde devam ettiğini belirten askeri yetkili, savaş uçaklarıyla havadan desteklenen Suriye ordusunun ilerlemekte olduğunu söyledi.

Albay Suheyl Hasan komutasındaki birlikler yaklaşık 10 gün önce Nusra Cephesi’nin Hama kırsalındaki Zur el-Mahruka’da bulunan en büyük askeri üssünü ele geçirmişti.