Sayfa yolu
Suriye: ‘Muhalifler kimyasal silahı Türkiye’den aldı’
Yayın Tarihi: 20.05.2013 , 12:05 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:56
Önceki gün BBC televizyonunda yayınlanan, bir helikopterden "teneke kutu" atılması ve bunun kimyasal olduğunun iddia edilmesine dair görüntüler hakkında konuşan Zubi, iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Rusya’nın Sesi radyosunun aktardığı habere göre, söz konusu kayıttan kutuda kimyasalın olup olmadığının ve kimin attığının anlaşılmadığını belirten El Zubi, “Suriye ordusunun Sarakib kentinde kimyasal silah kullandığına dair bu tuhaf görüntüler dışında hiçbir kanıt yok. Orada bir kadının öldüğünü söylüyorlar, ancak helikopterden gerçekten de zehirli maddeler dolu teneke atıldıysa ölü sayısının binleri bulması gerekiyordu” dedi.
Hükümet askerlerinin militanlardan farklı olarak asla kimyasal silah kullanmadığını ifade eden El Zubi, Halep kentinde muhalefetin kullandığı kimyasal silah sonucu çok sayıda kişinin öldüğünü kaydetti. Suriye Enformasyon Bakanı, “Elde ettiğimiz bilgiye göre militanların Halep’te kullandığı kimyasal silah Türkiye’den getirildi. El Nusra Cephesi teröristlerin kimyasal silahı Türkiye’den aldığına dair kanıtlarımız var” şeklinde konuştu.
(soL-Dış Haberler)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.