Suriye muhalefeti geçici 'hükümet' kuruyor

ABD destekli Suriye “muhalefetinin” Doha’da yaptıkları görüşmeler sonucunda geçici bir hükümet kurulması kararı verilirken, Müslüman Kardeşler üyesi geçici hükümetin başkan yardımcısı oldu.

Dış destekli Suriye “muhalefeti” bir yandan Suriye’de saldırılarını sürdürürken, bir yandan da Doha’da yapılan toplantıda bir geçici “hükümet” kurduklarını açıkladılar. Anlaşma haberini alan Davutoğlu hemen Katar’a gitmeye karar verdi.

Davutoğlu Katar’a gidiyor
Suriyeli muhalefetin Katar’daki toplantısında anlaşmaya varılması üzerine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Katar’a gitmeye karar verdi. Davutoğlu, Katar'daki Suriye muhalefeti toplantısının “olumlu gelişmelerle son aşamaya geldiğini” kaydetti.

Geçici hükümet kuruluyor
Yapılan anlaşma sonucunda geçici bir hükümet kurulmasına karar veren “muhalifler” askeri bir konsey kuracak ve silahlı çetelerin kontrolündeki yerlerde “adliye” kuracak.

Müslüman Kardeşler devrede
Doha’da yeni liderini belirlemek için toplanan Suriye Ulusal Konseyi (SUK) ise dün liderliğine Hıristiyan George Sabra’yı seçti. Sabra’nın yardımcılığına ise Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Faruk Tayfur seçildi.