Suriye Dışişleri Bakanlığı: ‘Fransa'nın terörü destekleyen rolüne karşı koyulmalı’

Suriye Dışişleri Bakanlığı bugün yayınladığı bildiride Fransa’yı Suriyeli muhaliflere destek vermek ve muhaliflerin sivilleri katletmesini teşvik etmekle suçladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, bugün bir bildiri yayınlayarak Fransa'nın Suriyeli muhaliflere verdiği desteğin uluslararası kanunları, BM anlaşmasını ve Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olarak taşımakta olduğu sorumlulukları ihlal anlamına geldiğini belirtti.

Bildiride, Suriye'de şiddetin durdurulmasını sabote eden ve Suriyeli muhalifleri sivilleri katletmeye teşvik eden Fransa'nın bu rolü karşısında Suriye'nin, özellikle güvenlik konseyi olmak üzere uluslararası toplumun üzerine düşen sorumluğu ciddi bir şekilde üstlenmesi talebinde bulunduğu vurgulandı.

Fransa'nın sürdürdüğü bu politikasının Suriye'de, bölgede ve uluslararası düzeyde güven ve istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekilen açıklamada, son olarak Pazar günü Şam’ın Babtuma Semti’nde meydana gelen, 13 kişinin hayatını kaybedip 29 kişinin yaralanmasına yol açan saldırı işaret etti.

“Fransa’nın rolü Suriye’nin bağımsızlığından beri izlenen sömürü mirasının devamı”
Bildiride Fransa'nın muhaliflere vermekte olduğu desteğin Suriye'de şiddete son verme ve krize siyasi bir çözüm bulma çabalarını sabote ettiği ve Fransa’nın rolünün Suriye’nin bağımsızlığından beri izlenen sömürü mirasının devamı olduğu belirtilmekte.

Fransa'nın, içişlerine müdahalesi karşısında Suriye’nin sükunetini korumaya çalıştığına vurgu yapılan bildiride, Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin günü birlik olarak Suriye'ye karşı yaptıkları açıklamaların kin, öfke, dezenformasyon, yalan ve sahtekarlıktan başka bir şey taşımadığının altı çizildi.

Bildiride, Fransa'nın yaşananlara ek olarak Suriye’yi tüm temel bileşenleriyle baltalamak için muhalifler ve bölgedeki bazı ülkeler arasında anlaşmalar yaptığına vurgu yapıldı.

Suriye halkının, ülkede şiddet ve terörü körükleyen, ekonomik yaptırımları uygulayan Fransa ve diğer ülkeleri kesinlikle affetmeyeceğini vurgulandığı bildiride bu suçların uluslararası kanunların hesap soracağı suçlar niteliğinde olduğuna dikkat çekildi.

(soL - Dış Haberler)