Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı: ‘AKP hükümeti uluslararası terör listesine eklenmeli ve cezalandırılmalı’

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat El Kaide'yi ve Vahabi grupları desteklemekle suçladığı AKP hükümetinin uluslararası terör listesine eklenmesi ve cezalandırılması gerektiğini savundu.

Dün gece Suriye’de bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye’ye saldıran örgütlere destek vermesi nedeniyle AKP hükümetine sert yüklendi.

“Türkiye hükümeti El Kaide’yi destekliyor”
Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bulunduğu Türkiye hükümetini El Kaide’yi desteklemekle ve Suriye’ye sızmaları ve halka karşı katliam yapmaları için Vahabi gruplara sınırlarını açmakla suçlayan Mikdat, bu nedenle Erdoğan hükümetinin uluslararası terör listesine eklenmesi ve cezalandırılması gerektiğini savundu.

“Türkiye hükümeti elini Suriye halkının kanına bulaştırdı”
Türkiye hükümetinin elini Suriye halkının kanına bulaştırdığını söyleyen Mikdat, suçlamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Türkiye halkı bu hükümeti çıkarlarına hizmet etmeyen politikalarında başarısız olması, ABD ve İsrail’i memnun etmeyi hedefleyen karşılıksız hizmetler sunması, halkına baskı yapıp özgürlüklerini kısıtlaması ve bölgede terörü desteklemesi nedeniyle cezalandıracaktır.”

“Türkiye halkı AKP hükümetinin politikalarını reddediyor”
Türkiye’de halkın çoğunluğunun AKP hükümetinin politikalarını reddettiği söyleyen Mikdat, Türkiye halkının Suriye halkıyla dayanışma duygularını ifade ettiğini ve Erdoğan’ı kınadığını söyledi.

Türkiye’nin saldırıları ve Türkiye sınırından sızan Vahabi saldırılarına karşı Suriye’nin direneceğini söyleyen Mikdat, Suriye’ye saldırmak için ABD’den aldığı emirlerin Türkiye hükümetinin önceliğini oluşturduğunu kaydetti.

(soL - Dış Haberler)