Suriye Adra'da AKP'nin çeteleri 'koyun gibi kestiler'!

Suriye'nin Arda kentindeki katliamdan sağ kurtulanlar anlattıkları, katliamın ne kadar korkunç olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

(soL - Dış Haberler) El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi ve Suudi destekli İslam Ordusu militanlarının 11 Aralık'ta saldırdığı ve resmi olmayan rakamlara göre yüzlerce sivili infaz ettiği Adra'daki katliamın korkunç detayları ortaya çıkıyor.

Russia Today'in Arapça versiyonuna konuşan katliamın tanıkları, Adra'yı ele geçiren çetelere halk arasında takılan ismin "kafa kesiciler" olduğunu belirtiyorlar. Birçoğu akrabalarını ve arkadaşlarını geride bırakarak kaçabildikleri için, güvenlik gerekçesiyle isimlerini gizli tutuyorlar.

Kentten "kurşun yağmuru altında" kaçtığını söyleyen bir kişi, daha sonra içerideki arkadaşlarıyla görüşerek infazlar hakkınad bilgi sahibi olmuş. Kamuda çalışan işçilerin isimlerinin bulunduğu bir liste yapıldığını söyleyen Adralı, bunun da baskının daha önceden planlandığını gösterdiğini vurguladı. Bu listelere göre adreslere baskın yapan El Kaide'liler, insanları evlerinden çıkartarak sözde "şeriat mahkemleri"nde yargıladılar. Bu mahkemelerde, kafaları kesilerek idam edilmeye mahkum oldular.

'En büyükleri 20 yaşındaydı, koyun gibi kestiler'
Katliamdan kurtulan bir kadın ise, "Her yerde infaz vardı" diyerek katliamı anlatıyor. Öldürülenlerin hepsinin çocuk, en büyüklerinin yaşının 20 olduğunu söyleyen kadın, 14 kişiyi maçete (palaya benzer bir alet) ile öldürüldüğünü gözleriyle gördüğünü ileri sürdü.

Boğazı kesilenlerin Alevi olup olmadığını bilmediğini söyleyen kadın, "Başların tutup koyun gibi kestiler" dedi.

Bir başka görgü tanığı, polis karakolundaki herkesin çeteler tarafından katledildiğini söyledi. Kendi kız kardeşinin çalıştığı hastenedeki herkesin de infaz edildiğini belirten görgü tanığı, polis karakolunda 200 kişinin bulunduğunu, çoğunun sivil olduğunu, militanların ordu bombardımanını engellemek için bu insanları canlı kalkan olarak kullandığını kaydetti.