Subaru reklamı krize neden oldu

Subaru’nun İsrail’de yaptığı reklam afişi krize yol açtı. Filistin Özerk Yönetimi, söz konusu afişin kullanımının derhal durdurulması talebini Subaru’ya iletti.

İki gün önce ünlü Japon otomobil markası Subaru’nun İsrail’deki distribütörlerinin Facebook’ta kullanılmak üzere hazırladıkları reklam afişi haber olmuştu.

soL’un “Yorumsuz” başlığıyla haberleştirdiği afişte Subaru marka bir araba Filistinli çocukları ezerken görülüyor, afişin kenarında Subaru logosunun üzerinde “Bakalım önünde kim durabilecek” yazıyordu. Söz konusu fotoğraf, Yahudi bir yerleşimcinin Filistinli çocuklara saldırdığı Ekim ayında yaşanmış gerçek bir olaydan alınmıştı.

Afiş önce Filistinli haber kaynaklarında, dün ve bugün ise El Cezire ve AFP gibi uluslararası ajanslarda haber oldu.

Filistin Özerk Yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Subaru şirketinden, söz konusu fotoğrafın bu dehşet verici ve aşağılayıcı reklamda kullanımının durdurulmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik” dedi. Açıklamada reklamın Subaru şirketi tarafından mı yapıldığı yoksa birinin Subaru logosunu mu kullandığından emin olmadığı belirtilerek, şirketin derhal bu konuda adım atması istendi.

(soL - Dış Haberler)