Soros: Düşen petrol fiyatı Rusya’yı saldırganlaştırabilir

Kadife "devrim"lerin mimarı George Soros, Batıya, Rusya’ya saldırmaya devam ediyor.

soL (DIŞ HABERLER) Geçen hafta Rus Vedemosti gazetesinde, "Jeopolitiğin Alternatifi: Rusya problemi" adlı makalesinde Batıya, Rusya'ya karşı nasıl savaşacağı konusunda bilgiler veren ve birçok ülkede "kadife devrimlerini" destekleyen Açık Toplum Enstitülerinin kurucusu spekülatör George Soros, Rusya'ya saldırmaya devam ediyor.

Yine Vedomosti gazetesinde Pazartesi günü yayınlanan makalesinde Soros, petrol fiyatlarının düşük seyrettiği bir ortamda Rusya'nın dünya barışını tehdit ettiğini iddia etti. Bugün, Rusya siyasi iktidarını maceracıların elinde bulundurduğunu öne süren Soros, bu kişilerin siyasi gücünü yurtdışında askeri hareket düzenlemek ve içerde kontrolü sağlamlaştırmak için kullanabileceklerini ifade etti.

Daha önce siyasetçilerin, petrol fiyatlarının düşmesi ile Rusya, İran ve Venezüella gibi ülkelerin siyasi iktidarını değiştirmese de, önemli sarsıntılara yol açacağını tahmin ettiğini kaydeden Soros, yukarıda belirtilen ülkelerin bütçelerinin son yıllarda hep fazla verdiğini, şimdi ise bütçe açığı ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Yaşanan bu durum ile birlikte, İran'ın Ortadoğu'daki terörist örgütleri finansal olarak destekleme şansının kalmadığını kaydeden Soros, Rusya'da ise durumun farklı olduğunu, bu ülkeden ciddi tehlikeler gelebileceğini öne sürdü.

Bugün Rusya iktidarının Sovyetler Birliği dönemindeki gücü tekrar canlandırmaya çalıştığını dile getiren Soros, bugün Rusya'da iktidarda bulunan kişilerin Sovyetler Birliği'ndekiler gibi soğuk kanlı olmadığını, bu yüzden bu kişilerden ciddi tehlikelerin gelebileceğini sözlerine ekledi.