Somali'de başkanlık sarayı kuşatıldı

Mogadişu’da hükümet güçleri ile İslam Partisi ve Genç Mücahitler Hareketi arasındaki çatışmaların yeniden başladığı, muhalif güçlerin başkanlık sarayını kuşattığı belirtiliyor.

soL (DIŞ HABERLER) Somali başkanı Şerif Şeyh Ahmet'in Libya'nın Sirte Şehri'nde düzenlenen Afrika Zirvesi'ne katılmak üzere Libya'ya gitmesinin ardından ülkede çatışmalar yeniden şiddetlendi.

Çatışmalarda 17 kişinin öldüğünü, 30'unun da yaralandığını, muhalif güçlerin başkanlık sarayından sadece 3 km uzaklıkta olduğunu ifade ediliyor. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Mogadişu sokaklarında çok şiddetli çatışmalar olduğu belirtiliyor.

Mogadişu'da geçtiğimiz Salı günü hükümet güçleri ile Genç Mücahitler Hareketi ve İslam Partisi'nin savaşçıları arasında bir saat süren ve ardından karşılıklı yoğun top atışının yaşandığıkentin kuzeyindeki Karan Mahallesi'nde geçtiğimiz Çarşamba günü, İslam Partisi'ne bağlı savaşçıların, hükümet güçlerinin mevkiini kontrol altına almak için düzenlediği saldırıda 15 sivil öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.