Solcu Arrigoni'nin katilleri ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Gazze askeri mahkemesi, İtalyan barış gönüllüsü solcu Vittorio Arrigoni’nin kaçırılması ve öldürülmesi olayında dört Filistinli Selefi’yi suçlu buldu.

El Akbar gazetesinin haberine göre, Gazze askeri mahkemesi, 2011’in Nisan ayında İtalyan barış gönüllüsü Vittorio Arrigoni'nin katledilmesi olayında dört Filistinli Selefi’yi suçlu buldu. İkisi ömür boyu hapis cezası alan dört suçlu cezaevine gönderildi.

İki İslamcı Selefi Mahmud al-Safiti ve Tamer al-Husasna Hamas yönetiminde bulunan yerel bir mahkeme tarafından Arrigoni’yi kaçırmak ve öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Selefi grubun diğer üyesi Khadr Faruk Jerim’in adam kaçırmaktan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtilirken, dördüncü kişi Amer Abu Ghola yardım ve yataklık suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca polis teşkilatında çalışan Slafiti, Husasna ve Jerim’in görevden alınması talimatını verdi.

Filistin yanlısı Uluslararası Dayanışma Hareketinin bir üyesi olan 36 yaşındaki Arrigoni 14 Nisan 2011’de kaçırılmıştı. Kaçırılmasından kısa bir süre sonra Selefi bir grup, kanlar içindeki Arrigoni’nin Youtube’da görüntülerini yayınlamış ve Hamas’ın, bir grup cihadcı mahkûmu 30 gün içinde serbest bırakmaması durumunda Arrigoni’yi öldüreceğini duyurmuştu.

Hamas güvenlik güçleri Arrigoni’nin cansız bedenini verilen sürenin sonunda Gaze’nin kuzeyindeki terk edilmiş bir evde bulmuşlardı.

Olayın ardından İtalyan basınında çıkan haberlerde İslamcı Selefiler tarafından öldürülen Arrigoni’nin İsrail Ordusu tarafından hedef gösterildiği iddia edilmişti.