SKDP siyasi büro üyesinin PYD tarafından kaçırıldığı iddia ediliyor

Suriye Kürdistan Demokratik Partisi'nden yapılan açıklamada, Çarşamba günü siyasi büro üyesi ve parti temsilcisi iki kişinin PYD tarafından kaçırıldığı ve şimdiye kadar kendilerinden haber alınamadığı iddia edildi.

Rudaw'ın haberine göre, ismini vermek istemeyen bir parti yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, siyasi büro üyesi Behzad Dorsen ile Dirk şehrindeki parti temsilcisi Nidal Salim'in PYD güçleri tarafından kaçırıldığı ve şu ana kadar kaçırılanlardan bir haber alınamadığı iddia edildi.

Açıklamayı yapan yetkiliye göre, Dorsen ve Salim sınır yakınlarında kaçırıldıkları sırada, Kürdistan bölgesindeki parti üyeleriyle görüşmek üzere seyahat halindeydiler.

Parti'nin Erbil'deki temsilcisi Nuri Brimo da, Dorsen'in kaçırıldığı haberini doğrulayarak, "Çarşamba günü saat 7'den bu yana kendisi kayıp ve nerede olacabileceği ile ilgili hiçbir şey bilmiyoruz" dedi. Brimo, ayrıca kaçırılma olayı ile ilgili özel olarak bir grubu suçlamak istemediğini de belirtti.

Dorsen, bu ayın başlarında iki silahlı kişinin araçlarla kendisini takip ederek öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürmüştü.