'Serena Shim suikastı CIA-MİT ortak işi'

ABD'li bir gazeteci Press TV muhabiri Serena Shim'in şüpheli bir trafik kazasında ölmesinin arkasında CIA-MİT işbirliği olabileceğini iddia etti.

ABD'li gazeteci Rodney Martin, İran televizyonu Press TV'nin muhabiri Serena Shim'in öldürülmesinin arkasında ABD'li istihbarat örgütü CIA'in olduğunu iddia etti. Aynı zamanda Amerikan Milliyetçi Derneği'nin başkanlığını yapan Rodney Martin, Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Suruç'ta şüpheli bir trafik kazasında ölen Shim'in MİT-CIA işbirliğiyle öldürülmüş olabileceğini öne sürdü. Martin, Lübnan asıllı ABD vatandaşı muhabiri Türkiye'nin IŞİD'e desteğini ifşa etmesinin ardından ajanlıkla suçlanmasının hemen sonrasında öldürülmesine dikkat çekti.

"Şüpheli araba kazaları 1950'lerin başından biri CIA ve MOSSAD'ın özel eğitimlerinin bir parçası olmuştur" diyen Martin, Shim'im CIA-IŞİD iişkisine dair de bir şeyler bulmuş olabileceğini ifade etti. ABD vatandaşı olmasına rağmen, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Shim'in ölümüne sessiz kalmasının da şüpehli olduğuna değinen Martin, bu ölümün mutlaka soruşturulması ve soruşturmanın İranlı yetkililerce yapılması gerektiğini vurguladı.

Shim, araba kazasında ölmeden iki gün önce, 17 Ekim Cuma günü Press Tv’ye konuşmuşarak “MİT olduğunu söyleyen insanlar tarafından ajanlıkla suçlandım, sadece işimi yapıyorum. MİT’e gidip konuşmayı dahi düşündüm. Açıkçası çekiniyorum. Türkiye, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü tarafından dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olarak adlandırılıyor" demişti.