Saraybosna'da Gezi Parkı'na destek eylemi: Nemojte odustati

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna'da “Lijevi” (Sol) grubu tarafından Gezi Parkı direnişine destek eylemi düzenlendi.

Bugün Bosna-Hersek’in Saraybosna'da “Saraybosna Çocukları Parkı” önünde “Lijevi” (Sol) grubu tarafından düzenlenen “Gezi Parkı Destek Eylemi” Parlamento Binası’na kadar yapılan yürüyüşün ardından sonra sona erdi.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde şu dövizler taşındı:

Diren Gezi, Podržavam otpor naroda u turskoj! (Türkiye'deki halk isyanını destekliyorum), Tayyip! Dati ostavku! (Tayyip İstifa), STOP policijskog nasilja u TURSKOJ, (Türkiye'de polis şiddetini durdurun) Smrt fašizmu sloboda narodu! (Faşizme ölüm halka hürriyet), Nemojte odustati (Boyun eğme).

Anadolu Ajansı ve TRT'ye demeç vermeyen eylemciler, basın görevlilerine TRT ve AA'nın halk karşıtı habercilik yaptığını ve yaptığı dezenformatif habercilikle birçok Bosnalı'yı yanlış bilgilendirdiğini, bu nedenden ötürü AA ve TRT'ye hiç bir şekilde demeç verilmeyeceğini açıkladı.

Bilindiği gibi, Bosna medyasının tek haber kaynağı Anadolu Ajansı ve TRT. Bu nedenden ötürü Bosnalıların çoğu Türkiye hakkında doğru bilgi alamıyor. Yapılan destek gösterisi ise sadece Gezi Parkı'na direnişi desteklemeyi değil, aynı zamanda bu dezenformasyonu kırmayı amaçlıyor.

(soL - Saraybosna)