Şam’dan Kobani’ye askeri destek

Suriye hükümeti, Kobani’ye askeri ve lojistik yardımda bulunduklarını duyurdu. Enformasyon Bakanı Zubi, Kobani'nin Suriye kenti olduğunu ve yardıma devam edeceklerini kaydetti.

(soL - Dış Haberler) Suriye Enformasyon Bakanlığı, Suriye Ordusu’nun Kobani’de IŞİD saldırılarına direnen Kürt savaşçılarına silah yardımı yaptığını duyurdu.

Bakan Ümran El Zubi bugün Suriye basınında yer alan açıklamasında, “Suriye Devleti Kobani’ye bir süredir hava yoluyla askeri ve lojistik destek sağlamaktadır” dedi. Zubi, açıklamasının devamında “Şam’ın, ABD liderliğindeki koalisyonun parçası olmadığı halde, Kobani’ye en üst seviyede askeri yardıma devam edeceğini” duyurdu.

Kobani’nin Suriye’nin parçası olduğunun altını çizen Zubi, “Suriye Devleti’nin askeri, politik, toplumsal ve insani açıdan üzerine düşen rolü yerine getirmekte tereddüdü yoktur” şeklinde konuştu.

Zubi, Kobani kentinin çatışmanın başlangıcından beri Suriye kenti olduğunu bütün ahalisi ve halkının imtiyazlı Suriyeli olduklarını, devletinde Suriye toprakları üzerindeki en küçük köyden en büyük ile kadar bütün bölgelere yönelik askeri, siyasi, sosyal, ekonomik ve insani rolünü uygulamaktan hiç bir zaman geri kalmayacağını söyledi.

Zubi, Suriye televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda, Suriye’nin terörle mücadelede sonuna kadar devam edeceğini ve kendisiyle bu konuda koordinasyon kurmak isteyen bütün herkese sıcak baktığını ayrıca terörle mücadele için uluslararası koalisyonun bir bölümü olmak için hiç kimseye hiç bir zaman ricada bulunmayacağını söyledi.