Şam’da Genelkurmay Başkanlığı yakınında patlama

Suriye’de bu sabah meydana gelen patlamada "Özgür Suriye Ordusu" onlarca kişiyi öldürdüğünü öne sürerken Suriye ise sadece maddi hasar meydana geldiğini açıkladı.

Suriye’nin başkenti Şam’da bu sabah 07.00 civarında Genelkurmay Başkanlığı yakınlarında iki patlama meydana geldi.

BBC’nin haberine göre patlamaları üstlenen "Özgür Suriye Ordusu" patlamalarda onlarca kişiyi öldürdüklerini öne sürdü.

Suriye Arap Haber Ajansı’nın haberine göre ise yetkili bir askeri kaynak, patlamalarda maddi hasar ve Genelkurmay binasının bir bölümünde yangın meydana geldiğini ve koruma görevlilerinin bir kısmının yaralandığını açıkladı.

“Patlamayla eş zamanlı gelişigüzel ateş açıldı”
Patlamanın sivil vatandaşları paniğe düşürmek amacıyla gelişigüzel ateş açılmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleştiği belirtilirken güvenlik güçlerinin müdahalesiyle muhaliflerin çevreden uzaklaştığı bildirildi.

Enformasyon Bakanı: “Patlamanın verdiği zarar maddi hasarla sınırlı kaldı”
Enformasyon Bakanı Omran Zoubi, olaya ilişkin yaptığı açıklamada patlamaların büyük ağırlıktaki şiddetli etki yaratan iki el yapımı bombadan kaynaklandığını bildirdi. Zoubi, tüm komutanların ve gazetecilerin iyi durumda olduğunu, patlamanın verdiği zararın maddi hasarla sınırlı kaldığını söyledi.

Enformasyon Bakanlığı da bir açıklamada bulunarak bazı internet sitelerinde ve televizyon kanallarında sabah yaşanan patlamalarda Savunma Bakanı ya da komutanlardan herhangi birinin yaralandığına ilişkin haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Öte yandan İran televizyonu Press TV Şam’da yaşananları izleyen muhabirleri Maya Naser’in bir keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldüğünü, başka bir İran kanalı El Alem’in Şam Bürosu Şefi Hüseyin Murtada’nın ise vurularak yaralandığını bildirdi.

(soL - Dış Haberler)