Şam'da 'Çocuk katili Erdoğan' sloganları

Bugün Şam'da muhalifler tarafından gerçekleştirilen iki bombalı saldırıda 55 kişi hayatını kaybetti. Patlama sırasında orada bulunan bir okul servisinde de 24 çocuk öldü. Bölgede toplanan kalabalık ise "Çocuk katili Erdoğan" sloganları attı.

Bugün Şam'da gerçekleşen iki bombalı saldırıda 55 kişi öldü, 372 kişi yaralandı. Ölenler arasında çok sayıda çocuğun da bulunduğu aktarılan bilgiler arasında. Patlamalar nedeniyle, bir öğrenci servisinde bulunan 24 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, internet sitesinde parçalanmış çocuk bedenlerinin fotoğraflarına yer verdi.

Muhalifler tarafından patlamaların gerçekleştiği yerin yakınında bulunan askeri istihbarat binasının hedef alındığı tahmin ediliyor.

"Çocuk katili Erdoğan"
Bir süredir Suriye'de bulunan soL yazarı ve Cumhuriyet muhabiri Mustafa Kemal Erdemol, olay yerinden izlenimlerini bildirdi. Erdemol Facebook sayfasından patlamaların ardından bölgede toplanan kalabalığın "Çocuk katili Erdoğan" sloganları attığını yazdı.

Erdemol'un ilk izlenimleri şu şekilde:

"Hayatımda böyle bir şey görmedim... Büyük bir otoyolu başka yollara bağlayan motorway üzerinde iki bombalı araçla gerçekleştirilen bombalı saldırıda yüzden fazla ölü var... Bir okul minibüsünün içinde 24 çocuk hayatını kaybetti... İkiye bölünmüş tırlar, erimiş otomobiller ve parçalara bölünmüş insanlar... Şam'ın kenar mahallesine denk düşen bu bölgede toplanan kalabalık Çocuk Katili Erdoğan diye sloganlar attılar... Türk gazetecisi olduğumuz öğrenilince tepki bize de yöneldi... Korkunç bir manzaraydı... Korkunç..."

"Alçaklık bu... Namussuzluk... Yalan bunların hepsi... Şam'daki patlamayı Suriye yönetimi yaptı diyor El Cezire, CNN ve benzerleri... Kendi istihbarat binasının önünde neden intihar eylemi yapsın Suriye?... Şam'a geldiğimizden beri polis, asker görmedim sokakta... Sakin bir başkent. Zaman zaman bu tür terör saldırıları oluyor ki kimse önleyemez. Kendini de gebertmeye kararlı bir fanatik alçak, baska hayatları da düşünmez... Kendini patlatırsa kimse engelleyemez. Şam'da da olan bu... Dunya kadar patlayıcının bulunduğu otomobilin üzerine oturup "şehit" olacağına inanan manyak iti kimse engelleyemez... Ama Şam sakin bir kent... Olay yerinde toplananlar halktı. Erdoğan'dan daha iyi biliyorlar ülkelerini de bölgelerini de... Katar, Suudi ve Türkiye düşman diyorlar. En buyuk düşman ise Erdogan... "Amerikan köpeği Erdoğan" sloganını kulaklarımızla duyduk onlardan... Yazıklar olsun..."

Olaydan sonra ulaştığımız Mustafa Kemal Erdemol, araçların içerisinde erimiş durumdaki cesetlerin korkunç görüntüsünü ve Suriye devletinin terör karşısındaki çaresizliğini aktardı. Erdemol, bu korkunç saldırı karşısında tam bir çaresizlik görüntüsü olduğunu ifade etti.

(soL-Haber Merkezi)