Rusya savunma sistemini güçlendirecek

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev Valday Tartışma Kulübü’nün toplantısında yaptığı konuşmada “Gürcistan’ın NATO üyesi olması durumunda bile Rusya ordusunun Başkumandanı olarak hiç bir güçten korkmayarak askeri operasyon yapılması kararını verirdim” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Medvedev, 1990 yıllarda NATO'nun Rusya'ya üyelik statüsü vermeyerek önemli bir hata yaptığını, bugün ise Rusya çevresindeki eski SSCB ülkelerini NATO üyesi yapmak için önemli bir çaba sarf ettiğini açıkladı. 1990'lı yıllarda NATO'nun alternatifsiz olduğunu ve bölgede yayılmak için bir kaç alternatifinin bulunduğunu ifade eden Medvedev, NATO'nun birincil olarak Rusya'ya üyeliğe davet etmesi gerektiğini ama NATO'nun korkarak bunu yapmadığını vurguladı.

NATO'nun bugünkü yayılma politikasının Rusya tarafından kendisine doğru hareket eden bir tehlike olarak değerlendirildiğinin altını çizen Medvedev, Rusya'nın bu durumda kendi çıkarlarını korumak için her türlü aracı kullanacağını sözlerine ekledi.

Rusya'nın savunma sistemlerini gözden geçirecek
Medvedev "Birliklerimizi yeni silahlarla tahkim etmemiz lazım. Bunun üzerinde maliyet hesabı yapmaksızın çalışacağız. Gürcistan'ın savunması için harcadığı paralar ve gördüğü destek ortada. Bu bize de ordumuzu yenilememiz yönünde bir hedef koyuyor. Önümüzdeki dönemde önceliğimiz budur" dedi.

Savaşta elde edilen başarıya rağmen Rus ordusunun yenilenmeye gereksinim duyduğunu belirten Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, modern tehditlere karşı yeni teknolojik donanımlarla savunma alanında güçlenmeye ihtiyaç duyduklarını kaydetti.