Rusya NATO'yla bir öyle, bir böyle

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO’nun haddini aştığını söyledi.

soL (DIŞ HABERLER) Geçtiğimiz hafta sonu Lüksemburg'da düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansı'na katılan Lavrov, NATO'nun son yıllarda izlediği genişleme politikası ile haddini aştığını belirtti.

Rus RİA Novosti haber ajansının haberine göre, konuşmasında NATO'nun gün geçtikçe Avrupa coğrafyasına etki alanın arttırdığını ifade eden Lavrov, NATO tarafından izlenen bu yayılma politikasını kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

NATO'nun hiçbir gerekçe göstermeden Yugoslavya'yı bombaladığını kaydeden Lavrov, "NATO, bugün hem kendisi suçluyor, hem de kendisi yargılıyor. Bu durum bizi rahatsız ediyor" dedi.

Avrupa'nın güvenliğinden AGİT'in sorumlu olduğunun altını çizen Rusya, bugün bu görevin fiili olarak NATO tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Lavrov, bu durumun Rusya tarafından kabul edilemez olduğunu, bu yüzden Avrupa'nın yeni bir Avrupa Güvenlik Antlaşması'na ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Avrupa güvenliğini sağlamak için taraflar arasında yeni bir antlaşma imzalanması fikri ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev tarafından Haziran 2008 tarihinde düzenlenen Berlin Güvenlik Konferansı'nda ortaya atılmıştı