Rusya, Moldova’da barış istiyor

Moldova Devlet Başkanı Vladimir Voronin, ayaklanmacıların Moldova'yı Romanya'yla birleştirmek istediğini söylüyor.

soL (DIŞ HABERLER) Moldova'da geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimleri Moldova Komünist Partisi'nin kazanmasından sonra turuncu devrimciler tarafından yapılan protesto gösterileri devam ediyor.

Seçim sonuçlarını tanımayan AB yanlısı muhalefet partileri tarafından düzenlenen protesto gösterileri ile ilgili bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Rusya'nın Moldova'da barış istediğini söyledi.

Rus RİA Novosti haber ajansının haberine göre, Medvedev ve Moldova Devlet Başkanı Vladimir Voronin arasında yaşanan telefon görüşmesinde, Kişinev'de yerel seçimler sonrası ortaya çıkan problemlerin barışçıl yöntemler ile çözülmesi gerektiğini belirten Medvedev, ülkede çatışmaların hemen bitirilmesini temenni etti.

Medvedev ile olan telefon görüşmesinde, Kişinev sokaklarında gösteri yapan muhalafet partilerini ülkede darbe yapmak ile suçlayan Voronin muhalefetin AB ve Romanya bayrağı altında gösteri düzenlediğini ve Moldova'yı Romanya'yla birleştirmek istediğini söyledi.

Moldova'da yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı siyasi iktidar karşıtı eylemler pazar günü yapılan seçimlerde % 34 oy alan Liberal Parti, Demokrat Parti ve Sosyal-Demokrat Partisi tarafından düzenleniyor. Muhalafet partileri, seçimlerde yolsuzluk yapıldığını iddia ederek, hükümetin istifasını istiyorlar.