Rusya Lübnan'a savaş uçağı hibe ediyor

Rusya ve Lübnan savunma bakanlarının 16 Aralık'ta Moskova'da yaptıkları toplantı sonrasında, Rusya'nın Lübnan ordusuna 10 adet Mig-29 savaş uçağı hibe edeceği açıklandı.

soL (DIŞ HABERLER) Rusya, İsrail tehdidiyle karşı karşıya kalan Lübnan'a 10 adet Mig-29 savaş uçağı hibe edeceğini açıkladı. İki ülke savunma bakanlarının karşılıklı görüşmesinden sonra yapılan açıklamada, Lübnan Savunma Bakanı İlyas Murr, Rusya'nın Lübnan'a yardım kapsamında 10 adet Mig-29 hibe edeceğini bildirdi.

Rus Savunma Bakanı Anatoly Serdyukov da, görüşmelerde Lübnan ordusunun ihtiyaçlarının ele alındığını ve karşılıklı olarak işbirliğinin artırılmasının gündeme geldiğini aktardı. Toplantı sonrasında, Murr'a Rus Ordu Nişanı takıldı. Lübnan ordusununun helikopter, tank ve anti-tank silahları alacağı öğrenildi.
İsrail'in Lübnan'ı bir kez daha tehdit etmesi üzerine İran'la da temaslarını artıran Lübnan Devlet Başkanı Fuad Sinyora Tahran'ı ziyaret etmiş ve Tahran yönetimi Sinyora'yı Lübnan'ın "temsilcisi" olarak kabul etmişti. Hizbullah da, aynı dönemde sokaklardan çekilerek, gündemlerinde Sinyora hükümetini devirmenin olmadığını duyurmuştu.
Lübnan Suriye'yle de ilişkilerini geliştirmeye yönelmiş, bu ülkeye karşı daha önce savaşmış olan Micheal Aoun, Şam'ı ziyaret etmişti. Sinyora, BM'ye çağrıda bulunarak, Suriye'nin suçlandığı Hariri Suikastı davasının "politikleştirilmemesi"ni istemişti.