Rusya Kafkaslar’da tatbikatta

NATO’nun geçen ay Gürcistan’da düzenlediği tatbikata yanıt vermekte gecikmeyen Rusya, Gürcistan sınırında kapsamlı bir tatbikat başlattı.

soL (DIŞ HABERLER) Rusya ordusu, geçen Ağustos'ta Gürcistan'la Güney Osetya'da yaşanan savaşın ardından Kafkaslar'daki en büyük askeri tatbikatını gerçekleştiriyor. 8 binden fazla askeri katıldığı Gürcistan sınırındaki tatbikat, Tiflis yönetim tarafından "provokasyon" olarak nitelendirildi. Rus hava ve donanma güçlerinin katıldığı ve dün başlayan "Kafkaslar 2009" adlı tatbikat sekiz gün sürecek.

Güney Osetya'daki savaşın adından askeri ilişkileri askıya alan NATO'yla ilişkileri yeniden başlatan Rusya'nın, tatbikatla Batı'ya Kafkaslar konusunda yeni bir uyarıda bulunmayı amaçladığı belirtiliyor. Moskova, NATO'nun geçen ay Gürcistan'da düzenlediği tatbikata tepki göstermişti.

Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan Rusya ile Gürcistan arasındaki gerilim nedeniyle, bölgede tansiyonun hala yüksek. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü de, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki vetosu nedeniyle bölgedeki gözlemcilerini çekmeye hazırlanıyor.