Rusya Ermenistan'dan vazgeçmiyor

Rusya’nın Ermenistan ekonomisindeki payı 2 milyar doları buluyor. Yatırımların büyük bir kısmını Ermenistan demiryolları ortaklığı oluşturuyor.

soL (DIŞ HABERLER) Rusya'nın Ermenistan ekonomisi üzerindeki yatırımları 2 milyar dolara yaklaştı. Rusya Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Sergei Ivanov Rusya Demiryolları (RZD) ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada binden fazla Ermenistan firmasında Rus sermayesi bulunduğunu söyledi. Rusya'nın belli başlı büyük firmalarının Ermenistan'da yatırımları olduğunu belirten Ivanov toplam yatırımın 2 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Ivanov 2008 yılında RZD'nin Ermenistan Demiryolları yönetiminde imtiyaz aldığını hatırlatarak, kardeş kuruluş Güney Kafkasya Demiryolları'nın (SCR) da geçen yıldan itibaren buraya çalışmaya başladığını anlattı. Ivanov yatırımların özellikle demiryolları için 2009 yılında 2.7 milyar rubleye kadar çıkacağını söyleyerek, bu planın bütçeye dahil edildiğini ve Ermenistan demiryolları için harcanacağını ifade etti. Bütçedeki demiryolu yatırımı payı rayların tamiri ve trenlerin hızlandırılması gibi çalışmalara kullanılacak. Ivanov ziyareti sırasında özellikle Soşi'deki Olimpiyat binası inşaatı için kullanılacak inşaat malzemelerinin yüklemesiyle yakından ilgilenerek direktifler verdi.