Rusya: El Kaide Suriye'de 200 sivil Kürt'ü canlı kalkan olarak tutuyor

Rus Dışişleri Bakanlığı, El Kaide bağlantılı grupların Suriye'nin kuzeyinde 200 sivil Kürt'ü canlı kalkan olarak esir tuttuğunu açıkladı.

(soL -Dış Haberler) El Kaide bağlantılı grupların Suriye'nin kuzeyinde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200 sivil Kürt'ü canlı kalkan olarak rehin tuttuğu açıklandı. Rus Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, sivil rehineler haftasonu boyunca Ras El Ayn ve Tel Abyad'da Kürt gruplarla Nusra Cephesi arasında yaşanan çatışmalar sonucu rehin alındı.

Rus Dışişleri Bakanlığı, internet sitesinden yayınlanan açıklamayla, bu bölgelerde El Kaide'ye bağlı uluslararası aşırı gruplarla, yerleşimlerini radikal islamcıların saldırılarından korumak üzere hareket eden Kürt militanlar arasında çatışma yaşandığına dikkat çekti.

PYD ile Nusra arasındaki pazarlıklarda Kürt rehinelere karşılık İslamcı liderlerden Ebu Musab'ın serbest bırakılması konusunda anlaşılmıştı. Nusra cephesinin elinde bulunan rehinelerin bir kısmı serbest bırakılırken, 200 kadar rehinenin canlı kalkan olarak tutulduğu ifade edildi.