Rusya’dan yeni silahlanma atağı

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Rusya ordusunun yeniden silahlandırılacağını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Son dönemlerde yaşanan yerel savaşların ve NATO'nun doğuya doğru yayılmasından dolayı, Rusya'nın savaş gücünün korunması gerektiğini kaydeden Medvedev, Rusya'nın her zaman savaşa hazır olması gerektiğini kaydetti.

Rus İnterfax haber ajansının haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov ile yaptığı görüşmeden sonra açtığı yaptığı açıklamada, Rusya ordusu ve donanmasının yeniden silahlandırılmasının 2011 yılında başlayacağını belirtti.

Ağustos ayında Rusya ve Gürcistan arasında Güney Osetya üzerinden çıkan silahlı çatışmaların Rusya'nın ulusal çıkarlarını her durumda savunabileceğini gösterdiğinin altını çizen Medvedev, 2008 yılı içerisinde ordunun bazı bölümlerinin yeniden silahlandırıldığını kaydetti. Ordunun geri kalan bölümün 2011 yılında yeniden silahlandırılacağını söyleyen Medvedev, Rusya'nın nükleer savaş gücünün arttırılacağını da sözlerine ekledi.

Medvedev'in Rusya ordusunun modernize edileceği açıklamasını değerlendiren ABD tarafı ise, Rusya'nın bağımsız bir devlet olduğunu, ABD'nin bu konuda herhangi bir açıklama yapamayacağı belirtildi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin daha önce yaptığı bir açıklamada, yaşanan ekonomik krizden dolayı bütçeden yapılan bazı harcamalarda kısıtlamaya gidileceğini ama bu kısıtlamaların savunma için geçerli olmayacağını açıklamıştı.