Reyting için ölüyor

İngiltere'de, rahim ağzı kanserine yakalanan ve doktorların 2 ay ömür biçtiği Jade Goody'nin ölüm anı üzerine iddiaya giriliyor. Goody'nin son anlarının televizyondan canlı yayınlanması medyanın çürümede geldiği yeri de gösteriyor.

soL (HABER MERKEZİ) İngiltere, bir yarışma programı ile yaratılan "sahte şöhret"in ölümünü izlemeye hazırlanıyor. 2002 yılında "Biri Bizi Gözetliyor" programı ile ünlenen Jade Goody'nin ölüm anı üzerine bahisler oynanmaya başlandı.

"2 ay ömrü var"
Doktorlar, bir yıl önce rahim ağzı kanseri tanısı konan Jude Goody için maksimum iki ay ömür biçiyorlar. Doktorların sekiz hafta ömür biçtiği Goody, yaşadıklarının kadınlara örnek olmasını istediğini belirtti ve hastalığının her aşamasını kameralar aracılığıyla izleyicilerle paylaşmaya başladı.

İddia başlatıldı
Konuşmakta güçlük çeken Goody, son arzusunun beyaz gelinlik giyip evlenmek ve düğününün televizyondan canlı yayınlanması olduğunu söyledi. Bu sözleri İngiltere'de bir tartışma başlattı. Goody'nin son günlerinin televizyonda yayınlanmasının etik olup olmadığı tartışılırken, www.whenwilljadegoodydie.com internet sitesi, Jade Goody'nin ölüm tarihini ve saatini bilene i-Phone 3G hediye edeceğini açıkladı.

Medya doğurdu ve öldürdü
İngiltere'de 2002 yılında yayınlanan "Biri Bizi Gözetliyor" programı ile ünlenen Jade Goody, programda gösterdiği cehalet ile ünlenmişti. Saddam Hüseyin'i boksör sanan, Sherlock Holmes'ün de tuvaleti icat eden kişi olduğunu iddia eden Jade'in cehaleti İngiltere'de tartışmalara neden oldu. Daha sonra yaptığı medyatik evlilikler ile güdeme gelen Jude, kendisine televizyonda sürekli bir yer edindi.