Rayhanlı'nın arkasındaki isim kaçırıldı!

Reyhanlı Katliamı'nın arkasındaki isim olduğu iddia edilen, Türkiye'den El Kaide'ye giden silahların nakliye işlerini gerçekleştiren Heysem Topalca Suriye'de kaçırıldı.

Yurt'tan Ömer Ödemiş'in haberine göre, Adana ve Konya'da üretilen ve tıra yüklenerek Hatay’ın Reyhanlı ilçesine sevk edilirken yakalanan havan başlıklarının siparişini veren kişi olarak bilinen Heysem Topalca'nın Lazkiye'de kaçırıldığı öğrenildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri Topalca hakkında “Takip altında” demiş, önce yakalandığını açıklamış daha sonra yakalanmayıp arandığını duyurmuştu. Topalca'nın altı gün önce Lazkiye'nin isyancıların kontrolündeki sınır kasabası Salkin'den kaçırıldığı belirtildi.

Türkmen Tugayı'ndan açıklama
Edinilen bilgiye göre bir grup arkadaşıyla Salkin Kasabası'na giden Heysem Topalca, yemek almak üzere arkadaşlarından ayrıldıktan sonra bir daha görünmedi. Arkadaşları kasabanın başka bir noktasında arabasını buldu ancak kendisinden hiçbir iz bulamadı. Cep telefonunun da kapalı olduğu belirtilen Topalca’nın kaçırılmış olduğunu belirtiyorlar.

Topalca’nın kaçırıldığını iddia ettikleri bölgenin Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütünün kontrolünde olduğu, Türkmen Taburu'nun daha önce bu grubun dört üyesini Salkin'de bir hastane önünde öldürdüğü belirtilerek, Topalca’yı bu grubun kaçırmış olabileceği iddia ediliyor. Topalca’nın arkadaşları kendilerine ait olan Türkmen Gençliği isimli sayfalarında yayınladıkları açıklamada, Heysem Topalca’nın yaşamına bir zarar verilmemesi konusunda uyarıda bulunarak, intikamının alınacağını duyurdu. Duyuru şöyle: “Heysem kardeş yok ve kullandığı cep telefonu kapsam dışı. Biz onu kaçıranları uyarıyoruz, biz onları kim olduğu bilmiyoruz, ama onlar önümüzdeki günlerde bütün sahil direnişçilerine meşru bir hedef olacaklar. Dikkat dikkat, kahraman Heysem Topalca ’ya karşı böyle bir hataya düşmeyin, o genellikle, sahildeki birçok askeri birlikler için ve özellikle Türkmen Dağı Tugayı için çok önemli bir şahsiyet sayılır. Allah onu sağ salim geri getirsin, bu haberi en geniş şekilde yayınlanması, rica olunur.”

Deşifre olmuştu
Pek çok kirli işe karışan Topalca’nın çok şey bildiği, deşifre olduğu bu nedenle susturulmak için kaçırıldığı öne sürülüyor. Topalca’nın MİT bağlantılı çalıştığını, kaçırılmasında da MİT’in parmağının olabileceğini belirten bölge kaynakları, “Heysem deşifre olmuştu, git saklan dediler, o ortalıkta dolaşıyordu. Artık zarar vermeye başladığını düşünmüş olabilirler,” yorumunu yapıyor. Topalca’nın Reyhanlı Katliamı’nda ve diğer pek çok kirli işlerdeki rolünün ortaya çıkartılmasını istemeyen kesimlerin artık ondan vazgeçtiğini iddia edilirken, sağ ortaya çıkmasının artık mümkün olmadığını öne sürülüyor.

Alevi düşmanı terörist
Suriye’de yüzlerce sivilin katledilmesine bizzat katılan Heysem Topalca, Türkiye’ye Suriye'de çatışmalar başlamadan önce gelip, sınır köylerinde eğitim alan, Türkmen bölgesinde ki ilk ayaklanmayı Suriye polis karakollarına saldırarak organize edenlerden biri olarak tanınıyor. Suriye Şabanlı karakolunu basarak 11 polisi keserek katlettiği, mallarına el koymak için onlarca Alevi’yi gözünü kırpmadan öldürdüğü iddia ediliyor. Uzunca süredir bölgede kaçakçılık yapan, Türkiye sınırlardan her türden malzemeyi rahatlıkla geçilebilen, acımasızlığıyla bölgede ün salmış birisi.

Türk Emniyet güçleri ile iyi ilişkiler içerisinde olduğu, Emniyete çalıştığı, Özellikle Yayladağı Emniyet Müdürlüğüne sık gidip geldiği, 300 civarında silahlı adamı olduğu, bu adamlarıyla birlikte bölgede yağma ve katliamlar yaptığı ifade ediliyor.

Türkmen kökenli Heysem Topalca’nın ( Baba adı Muhammed) El Kaide ve diğer radikal İslamcı örgütlerin sınır geçişlerini sağlayan, cinayetlere bizzat katılan, terör çetelerine silah ve mühimmat sağlayan, Reyhanlı saldırısını organize eden kişi olduğu da öne sürülüyor.