Ratko Mladiç yakalandı

Sırbistan lideri Tadiç, General Ratko Mladiç'in yakalandığını duyurdu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Srebrenica’nın da yer aldığı Doğu Bosna’da 1992-95 yılları arasında Republika Srpska’ya bağlı kuvvetlerin askeri sorumlusu General Ratko Mladiç’in Sırbistan’da yakalandığını duyurdu.

Tadiç, Belgrad’da bugün öğlen vakti düzenlediği basın açıklamasında, Mladiç’in yakalanmasıyla Sırbistan üzerindeki büyük bir lekenin temizlendiğini ve böylece önemli bir sürecin sona geldiğini, Mladiç’in saklanmasına yardımcı olanların da adalete teslim edilmesiyle bu sürecin sona ereceğini savundu.

16 senedir yakalanamayan Mladiç’in Sırbistan’ın AB müzakerelerinin ciddileşmesi ve Haziran ayında üyelik için kesin tarihin verilmesinin arefesinde olması dikkat çekici. Miloseviç de Sırbistan hükümeti tarafından teslim edilmiş, Radovan Karadziç de Belgrad’da yakalanmıştı.

Yapılacak olan DNA testlerinin sonucuna göre yakalanan kişinin Mladiç olduğu kesinlik kazanacak. Sırp polisi bu sürecin üç gün sürebileceğini belirtti. Güvenlik gerekçeleriyle Mladiç’in nerede yakalandığı ve şu anda nerede tutulduğu açıklanmıyor.

(soL - Bosna Hersek)