Rasmussen: 'Füze kalkanını Türkiye istedi'

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, füze savunma sisteminin Türkiye'de konuşlandırılması talebinin Türkiye'den geldiğini söyledi.

NTV Brüksel muhabiri Güldener Sonumut'un sorularını yanıtlayan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen füze savuna siteminin kendi topraklarında bulunmasını Türkiye'nin talep ettiğini söyledi.

Rasmussen, Türkiye'de de konuşlandırılması beklenen NATO'nun füze savunma sistemiyle ayrıntıların ABD'nin Chicago kentinde konuşulacağını vurguladı.

Saoğuk savaşta Türkiye'nin önemli bir rol oynadığını belirten Rassmussen, ""Türkiye bugün de önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Bizim Kosova, Afganistan ve son olarak da Libya'daki operasyonlarımıza çok önemli katkıda bulundu" diye konuştu.

İzmir üssü, NATO kara kuvvetleri komutanlığı olacak
"İzmir'de güçlü bir kara kuvvetleri komutanlığı kurulmasına karar verdik burası hem Türkiye hem NATO için önemli bir üs olacak" şeklinde konuşan Rasmusseni Suriye gündemini NATO konseyinde tartıştıklarını hatırlatmasının ardından, "Herhangi bir müdahale niyetimiz yok. Suriye halkının istekleri göz önünde bulundurulmalı" dedi.

Rasmussen, "Öncelikle bu vesileyle Türkiye'ye NATO'ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türk liderlerle NATO'nun bundan sonraki politikalarıyla ilgili konuşacağım. Chicago'da çok somut sonuçlar olacak Afganistan konusunda belli adımlar atılmasını bekliyorum. 2014'ü konuşacağız, sorumluluğu Afganlara bırakacağız. Afgan güvenlik güçlerinin eğitimine katkıda bulunacağız, operasyonumuzun önemli bir bölümünü askerlerin eğitimi oluşturacak" şeklinde konuştu.