Putin: NATO'nun genişlemesine karşılık vereceğiz

Putin, Moskova'da yapılan Güvenlik Konseyi toplantısında, NATO'nun sınırlarının Rusya'ya doğru genişlemesine karşılık verileceğini söyledi.

(soL - Dış Haberler) NATO, Ukrayna krizinin tırmandığı günlerde Baltık Denizi ve Akdeniz'e savaş gemileri göndermiş, Rusya sınırındaki Doğu Avrupa ülkelerinde askeri varlığını arttırmıştı.

Öte yandan Ukrayna'da stabil bir durumun sağlanamaması dolayısıyla da NATO, Rusya'yı suçluyordu.

Salı günü yapılan toplantının ardından Putin "NATO'nun Rusya sınırlarına doğru genişlemesine karşın orantılı ve yeterli bir tepki vereceklerini, küresel bir füze savunma sistemi ve hassas güdümlü silahlar üzerine düşüneceklerini" belirtti.

"Batılı meslektaşlarımızın söylediği ne olursa olsun biz gelişmeleri görebiliyoruz" diyen Putin "NATO, Karadeniz ve Baltık Denizi'nde pervasızca yayılıyor, tatbikatlar ve eğitim faaliyetleri yapıyor, bu tutum bölgede savunmacı bir hat değil ve kıta dışına konuşlanmış ABD'nin saldırgan tutumunun bir öğesi" şeklinde konuştu.

"Derhal ve titizlikle Kırım ve Sivastopol'u da içerecek şekilde yeni bir askeri mimari kurmak ve ülkemizin savunma kapasitesini güçlendirmek için tüm önlemleri almak gerekir" diyen Putin, devlet egemenliği kavramının silikleştiğini, bağımsız bir politika uygulamak isteyen ülkelerin istenmediğini ve istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirtti.