Putin: 'Maalesef, hâlâ düşman olarak görülüyoruz'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Rusya'yı hâlâ düşman olarak gördüğünü ifade etti.

60. yaş gününde açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ve ABD 'nin dünyadaki en büyük iki nükleer güç olduğu konusunda tartışmaya yer olmadığını vurgularken, "Dünyada bizim ve ABD'nin dışında başka hiçbir ülke, böyle bir nükleer kapasiteye sahip değil. Ancak silahlarımızı modernleştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü maalesef, hâlâ düşman olarak görülüyoruz" şeklinde konuştu.

“Muhalifler arasında ciddi ve yetenekli insanlar ortaya çıkmalı”
AA'nın haberine göre, ülkede zaman zaman muhalifler tarafından yapılan gösteriler hakkındaki görüşlerini de açıklayan Putin, "Elbette görüşlerini açıklama hakları var ancak bu hukuk kuralları içinde olmalı" dedi. Muhalifler arasında ciddi ve yetenekli insanların ortaya çıkmasının gerektiğini savunan Putin, "Eğer yönetimi eleştiriyorsanız bir şeyler yapmanız, yapıcı öneriler ortaya koymanız gerekir. Bana yönelik zaman zaman dozunu aşan tüm eleştirilere rağmen kendilerine sakin yaklaştığımı söylemek isterim. Umarım sonunda aralarından ciddi insanlar ortaya çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

Gürcistan seçimleri
Geçen hafta Gürcistan'da düzenlenen ve muhalif Bidzina İvanişvili'nin kurduğu seçim koalisyonunun zaferiyle sonuçlanan parlamento seçimlerini değerlendiren Putin, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin kaybettiklerini geri kazanmaya çalışacağını düşündüğünü ifade etti.