Peşmergeye intihar saldırısı

Irak'ın Kerkük kentinde peşmergelerin bulunduğu binaları hedef alan 3 ayrı saldırıda en az 15 kişi öldü, 50 yaralı var. Patlama sonrası çöken bir binanın enkazı altında kalan peşmergeler kurtarılmaya çalışılıyor. Erbil'de düzenlenen bir başka saldırıda da 3 kişi yaralandı.

Kentteki ilk saldırı, Kerkük-Bağdat yolu üzerindeki Nur Camii karşısında peşmergelerin kaldığı 4 katlı binaya bomba yüklü kamyonetle düzenlendi. İntihar saldırısı sonrası çöken binada enkaz altında kalan peşmergeler için kurtarma çalışması başlatıldı. Polis, binayı güvenlik kordonuna aldı. Fetih Camii ve Rahimava bölgesindeki asayiş binalarına da bombalı intihar saldırıları gerçekleştirdi. Özellikle Rahimava'daki patlamanın semt pazarına yakın noktada gerçekleşmesi nedeniyle ölü ve yaralı sayısının fazla olmasından endişe ediliyor.

Üç bombalı intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Erbil'de de bombalı saldırı
Bölgesel Yönetimin Başkenti Erbil'de de bombalı saldırı düzenlendi. Erbil-Kerkük yolundaki Selahaddin Üniversitesi Erbil Teknik Enstitüsü önünde park halindeki bomba yüklü araç patlatıldı. Olayda üç kişi yaralandı.

Bağdat ve Tıkrit'te 17 ölü
Başkent Bağdat'ta bugün düzenlenen ve istihbarat binasını hedef alan saldırıda 8, Tıkrit'teki intihar saldırısında ise 9 kişi hayatını kaybetmişti. Dün de Diyala'da Musab bin Umeyr Camii'ne düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi yaralanmıştı.