Pentagon Irak'ta 1 askerin öldüğünü açıkladı

Pentagon yetkililerinin verdiği bilgiye göre Irak'ta IŞİD'e karşı savaşta 19 yaşındaki bir ABD askeri öldü. Sean P. Neal bölgede hayatını kaybeden ilk ABD askeri.

(soL-Dış Haberler) Pentagon'dan verilen bilgiye göre 19 yaşındaki ABD askeri, sıcak çatışmaya girmemiş olmasına rağmen, Irak'ta IŞİD'le savaşta ölen ilk asker oldu. Pentagon, Kalifornia Riverside'dan Deniz Yüzbaşı Sean P. Neal'in, geçtiğimiz Perşembe günü Bağdat'ta gerçekleşen ölümü ile ilgili araştırmanın devam ettiğini açıkladı. 2. Tabur, 7. Deniz Alayı'nda görevli asker, Irak'ta bulunan 1.600 ABD askerinden biriydi. Pentagon yetkilileri askerin ölümünü Cuma gecesi onayladı.

Guardian'ın haberine göre ABD Savunma Bakanlığı'ndan Maureen Schuman, Neal'in gerçekleşen tek kayıpları olduğunu açıkladı. 2013 yılının Temmuz ayında orduya katılan Neal Bağdat'a ise bu yılın Eylül ayında gitmişti.

Bununla beraber Neal aslında bu ayın başında bir askerin denizde kaybolması da hatırlanacak olursa gerçekleşen ikinci ölümlü vaka. ABD ordusunda Onbaşı olarak görev yapan 21 yaşındaki Jordan L. Spears'ın ölmüş olduğu varsayılıyor.