Pakistanlı kamyoncular pes etti

Geçen hafta iki ayrı terminale düzenlenen saldırılarda yüzlerce kamyonun yanmasının ardından, Pakistanlı kamyoncular Afganistan’daki ABD ve NATO askerlerine askeri malzeme taşımayı reddediyor.

soL (DIŞ HABERLER) Pakistanlı kamyoncular, son aylarda direnişçilerin saldırılarında yaşanan artış nedeniyle, Afganistan'daki NATO ve ABD askerlerine araç ve malzeme taşımak istemiyor. Kiber Ulaşım Sendikası Başkanı Şakirullah Afridi, Afganistan'a yakıt ve gıda taşıyan kamyoncuların NATO ve ABD askerlerine malzeme taşımayı reddettiğini, sağlanan imtiyazların ve artan güvenliğin bile canlarını ve mallarını tehlikeye atmak istemeyen kamyoncuları ikna etmek için yeterli olmadığını söyledi.

Pakistan'dan Afganistan'a malzeme taşıyan kamyonları hedef alan direnişçiler, geçen hafta Peşaver'de iki ayrı terminale düzenledikleri saldırılarda yüzlerce aracı yakmıştı. Pakistan ordusu, saldırıların ardından terminallerin çevresindeki güvenliği artırmış ve askerler de kamyonlara eşlik etmeye başlamıştı.

NATO da, son dönemde artan saldırılar nedeniyle Afganistan'a malzeme taşınması için Orta Asya'da yeni bir güzergah oluşturulacağını, ancak bunun daha pahalı bir yol olduğunu belirtiyor.