Pakistan, Hindistan sınırına asker kaydırıyor

Mumbai saldırılarından bu yana süregelen Pakistan’la Hindistan arasındaki gerginlik artarak devam ediyor. Hindistan&#039ın &quotgerekirse güç kullanırız” açıklamasının ardından Pakistan, Afganistan sınırındaki askerlerini Hindistan sınırına kaydırdı.

soL (DIŞ HABERLER) Pakistan, ABD&rsquonin de isteği doğrultusunda Taliban&rsquola m&uumlcadele etmek &uumlzere batıdaki Afganistan sınırına yakın b&oumllgede tuttuğu askeri birliklerini Hindistan sınırına kaydırıyor. Pakistan ordusunda askerlerin izinleri de b&uumly&uumlk oranda iptal edildi.

Pakistan ordusundan bir yetkili, alınan &oumlnlemlerin Hindistan&rsquola ilişkilerin k&oumlt&uumlleşmesi sonucu egemen olan gerilimli ortamdan kaynaklandığını kaydetti. Yetkili, bu sebeple Pakistan Hava Kuvvetleri'nin de alarm durumunda olduğunu belirtti.

Hen&uumlz ne miktarda birliğin hangi b&oumllgeye aktarıldığına dair net bir bilgi gelmedi.

Mumbai&rsquoda 171 kişinin &oumll&uumlm&uumlyle sonu&ccedillanan saldırı sonrasında ABD ve Hindistan, olaydan Pakistan&rsquoı sorumlu tutmuştu. ABD &oumlzellikle Pakistan istihbarat &oumlrg&uumlt&uumln&uuml olayı ger&ccedilekleştiren grupla bağlantılı olmakla su&ccedillamıştı.